Benodet

Ronja
Jan Morten Ruud
Thu 30 Jul 2009 21:26
 
Coordinates:   W04.07.076, N47.52.832
    
Torsdag morgen forlot vi Brest sammen med Mio, med kurs for Benodet. Det var deilig å komme videre fra Brest.
Navigasjon og seilmessig hadde vi to utfordringer foran oss på turen, den ene var fjorden ut fra Brest som ville gi oss en del motstrøm og guffen sjø i motvind. Det gikk helt greit, det var ganske humpete en times tid. Så fort vi kom ut av fjorden tok vi av ned mot venstre med kurs for Raz de Sein - et trangt sund som kun skal passeres på høy eller lav vann (akkurat når det snur) da tidevannsstrømmene ellers kan skape farlig sjø.
Ned mot Raz de Sein hadde vi fin bidevind, og vi fikk en helt fin seilas ned til Raz hvor vi ankom eksakt som anbefalt. Da vi nærmet oss krydde det av båter som skulle gjennom sundet samtidig. Passeringen gikk helt fint og ned mot Benodet så fikk vi en helt super seilas. Etterhert som vi kom innover i Biscaya så endret været seg betydelig og vel fremme i Benodet så hadde vi et helt supert sommervær. Borte var den kalde vinden og de hyppige regnbygene.
 
Litt utpå dagen ringte Heitman som hadde skaffet fram et Yanmarverksted i nærheten av Benodet som var klar til å ta i mot oss så fort vi kom inn. Vi ringte dem med en gang vi la til kaia i Benodet, og det var helt hærlig å endelig møte noen som visste om problemet og som helt klart viste at det var deres ansvar å få det fikset. De kommer på båten i morgen 09:30.
 
Benodet er et helt herlig sted - en kjempefin fransk badeby.
Her var det strender, strandpromenader og kjempehyggelig. Et helt greit sted å bli liggende noen dager mens de forhåpentligvis får fikset motoren.
 
Jan Morten