Cascais

Ronja
Jan Morten Ruud
Mon 24 Aug 2009 22:16

Coordinates:   W09.25.097, N38.41.440

 

 

Våknet til litt tåke og veldig fuktig båt, men ingen skyer så tåken blir borte  bare solen får litt tak forvisset skipperen oss om.

Vi dro avsted med kurs mot Cascais.

Etter en liten stund kom tåken krypende , den ble tettere og tettere og det ble veldig vanskelig og se både fiskegarn og andre båter. Jan-Morten satte på radaren og vi holdt utkikk så godt vi kunne. Det var en kamp mellom Solen og Tåken og Tåken var seierherren. Det var råkaldt og vanskelig og se fremover. Noen riktig ubehagelige timer. KL. 9.30 lettet tåken , og da trodde vi det var over, men neida bare en liten stund etterpå kom den tilbake og holdt oss på pinebenken enda en  time.

Når tåken endelig slapp taket ble det nydelig solskinn og en fin tur inn til Cascais.

Ettermiddagen brukte vi først på lunsj på brygga.

En riktig koselig lunsjrestaurant tenkte vi. Litt merkelig var det at ingen fikk utdelt menyer, men så viste det seg at denne restauranten bare serverte en rett. Det var biff og pommes frites så det var greitt nok.

Etterpå vasket vi klær og båt og var ganske fornøyde når kvelden kom.

Vi dro inntil byen og spiste middag sammen med Mio, som har fått besøk av noen venner  fra England.

Vi avsluttet dagen med rockekonsert på torget. En lokal helt spilte diverse portugisiske sanger, som hørtes helt like ut for oss, men som de portigisiske publikum koste seg og sang med. Først når han dro på med noen Queenlåter på slutten kunne vi andre også være med å synge.

På veien tilbake til båten kom vi forbi en vogn som solgte en lokal spesialitet - Churros. Det var en slags vaffel med sjokoladefyll.

Vilde og Snorre likte det godt.

Når vi endlig kom til båten var det ganske deilig og legge seg i senga si.

Vibeke