Tahiti Pearl Regatta (TPR) - Training Race

Ronja
Jan Morten Ruud
Wed 12 May 2010 18:01

Position: 16:43.75S, 151:26.59W

 

I dag var det trenings race for TPR, men ingen vind. Alle WARC båtene hadde bestemt seg for å bli i havna og heller bruke tiden på å utforske øya litt mer. Gutta, Stian og Snorre, er mønstret på hos A Lady, hvor de, etter hva vi kan forstå, trives utmerket. Det var en del andre båter som skulle ut og delta i trenings racet. I havna ligger båtene ankret opp med akterenden inn mot brygga og baugen bundet fast i  moringer som TPR har lagt ut. Båten på styrbord side av A Lady mistet litt kontroll, og påhengsmotoren som de hadde på siden skrapet opp siden til A Lady. Trodde det skulle få Irlenderen til å gå i taket, men Stephen tok det hele ganske rolig. De ble raskt enig om ordning for håndtering av skaden og kostnaden.

 

På kvelden var det diverse festligheter arrangert av TPR. Startet ut med noen dansegrupper som kjørte gjennom et program med lokale danser (hula hula). Her gjelder det å passe på, for på slutten av disse oppvisningene, så skal de på død og liv ha med seg noen av tilskuerne ut å danse. Da gjelder det enten å ha et kjempekamera i hånden, eller komme seg av gårde til bakerste rekker. Skipperen var litt sent ute ved en anledning, og måtte bruke betydelig list og lempe (og no, no, no, ...) for å komme seg unna.

 

Alle hadde det kjempekoselig, og stemningen var som på de fleste seil regattaer på kvelden.

 

I morgen går første race, det er meldt lite vind, så vi får se hvordan det går.

Uansett så går turen ut til Bora Bora.

 

Hilsen alle fra Ronja