Lagos

Ronja
Jan Morten Ruud
Fri 28 Aug 2009 16:12

Coordinates:   W08.40.540, N37.06.656

 
 
Avreise ble 06:30 fra Sines, med 77 Nm som dagsetappe så må man starte tidlig. I Lagos er det en liten bro som må åpnes for at man kommer inn i selve marinaen, og den har siste åpning 20:00. Vår plan var å være i Lagos mellom 17 og 18. Det var meldt litt "rufsete" vær, det er et uvær utenfor Irland som skaper en god del dønninger her nede hos oss. Det var meldt bølger på 3-4 meter og vind fra nord 7-12 ms (vinden var helt perfekt for oss).
 
Det var en del bølger, spesielt på slutten når vi skulle runde Pedra do Gigante og Pointa de Sagres, men ikke noe som vi synes skapte noe problem eller utrivsel. Merker at vi begynner å bli mer og mer vant til støre dønninger og en del sjø.Etter at vi rundet Ponta de Sagres forsvant alle bølgende da vi kom i le av Algarvekysten, og vi hadde en strålende seiling i 10-12 ms bidevind. Det gikk unna i 7-9 knop nedover.
 
Vi kom frem til marinaen i Lagos ved 17 tiden. Nå har vi helt klart kommet langt nok syd til at vi har stablit godt vær. Når vi nå i tillegg kommer litt unna selve Atlanteren, så stiger også havtempraturen. Her er det drøye 30 grader i lufta og ca 24 grader i vannet. Endelig ...
 
Vi var ganske trøtte etter den lange etappen, så det ble i grunn kun en middag på marinaen og siden gikk vi å la oss.