Tåke i natten

Ronja
Jan Morten Ruud
Wed 1 Jul 2009 21:55

Coordinates:

   

E04.15.952, N52.05.800

 

Vi våknet til nydelig vær og dro glade avgårde nedover. Det var lite vind så vi gikk stort sett for motor. Vi hadde fin fart ut fra Helgoland og ønsket å ta et døgn sammenhengende , noe vi aldri hadde gjort før. Vi koste oss med lunsj , sol og kortspill. Ca. kl. 15.00 var det slutt på finværet. Tåken kom listende inn på oss.

Vi tenkte at det bare var en liten tåkebanke og satte på radaren. Etterhvert ble det veldig fuktig og rått . Hele båten ble våt - vi var inne i et tåkebelte.Og der skulle vi forbli. Vi så på eventuelle havner og var usikre på om vi ville kjøre en hel natt i tåke, men så tenkte at det gir seg nok snart. Vi kunne ikke se mer enn 10 meter foran oss, og var fullstendig avhengig av radar og kartplotter. Vi stolte på elektronikken vår , glante på diverse instrumenter- fikk øvd mye på det og kjørte gjennom natten. Nattevakter ble satt opp. Snorre og Vibeke hadde vakt fra 20- 23. Da tok Jan Morten over først med hjelp fra Vilde R, og så fra Vilde H (Snorres kjæreste).

Meningen var at han skulle vekke Snorre og Vibeke kl. 3.00 , men han følte seg ikke så trøtt så han kjørte båt hele natten. Da Vibeke kom opp kl. 6.45 var tåka borte og vi var kommet til Nederland. JIppi. Solen kom opp og ga oss en god dag og ikke var vi så rent stolte av vår første nattseiling uten noen problemer.

Det var lite vind, men den som var kom rett bakfra derfor synes skipperen det var på tide og prøve gennakeren. Snorre og Jan- Morten rigget tau og ordnet opp på framdekket. Når alt nesten var klart til heising av seilet, var skipperen ikke helt sikker på hvilket tau som skulle festes hvor ( hadde bare gjort det en gang før) så da måtte ekspertisen kalles opp via telefon.Takk skal du ha Torleif. Like etterpå hadde vi et flott rødt seil og beskue. Det gikk så bra.

Etter en tid var vinden nesten borte og vi ganske ivrige etter å komme til en havn. Bading sto høyt på ønskelisten.

Vi bestemte oss for å gå til Schveningen. Den ligger ved byen Den Haag. Langs land var det lange sandstrender bortover det hele og bare et lite åpning for å komme inn i havna. Utenfra så det ut som en ganske trist havn stort sett fror fiskebåter o.lign., men skinnet kan bedra. Når vi kom ordentlig inn var det en flott havn , med flytebrygger, strøm og vann - alt pent og ordentlig etter nederlandsk skikk. Det var deilig og fortøye til en brygge og 3 glade medlemmer av crewet gikk for å se an by og strender.

Vi to andre slappet av og planla videre seilas, og besluttet å ha en hviledag i morgen.

De andre kom glade tilbake med budskap om flott strand og vannet var prøvet og mange surfebutikker så i morgen får vi vel shoppe litt.

Vibeke