Bytur i Cadiz

Ronja
Jan Morten Ruud
Mon 14 Sep 2009 20:12

Coordinates:   W06.15.390, N36.34.764

 

Dag 2 i Cadiz ble delt i to, første del var det skole som vanlig, del 2 reiste vi inn til den gamle byen i Cadiz. Vi ligger ankret i Pourto Sherry som ligger på andre siden av bukten. Havnen er mye triveligere en den i Cadiz. Her har vi en kjempefin badestrand og fine restauranter langs strandpromenaden. Både stranden og restaurantene ble nøye sjekket ut i går.

 

Cadiz er en av de eldste byene i Spania og består av to deler, en gammel og en ny. Den nye er en av Spanias største havner og er en veldig travel havn. Den gamle delen ligger innenfor en gammel bymur som omkranser byen. Turen med taxi tok ca 45 minutter og kostet 30 euro. I det hele tatt så er det billig å taxi i Spania. En tur på en 15-20 minutter koster ca 3-4 euro om man holder seg i regionen som taxien tilhører. Siden vi skulle rundt hele bukta, så koster det litt mer pga av returen som han må kjøre med stor sannsynlighet uten kunde.

 

Cadiz var en koselig by med mye liv. Mange handlegater med mange små butikker. Mye liv og røre rundt restaurantene. Tor-Jo og Jan Morten tok en liten pause fra handlingen med en liten forfriskning på en gaterestaurant. Da kom det en kar med et bærbart orkester på en tralle, startet opp et aggregat, og satte i gang å spille og synge en lokal variant av ”fugledans sangen”.

 

En annen sak – når det gjelder internet / bredbåndsaksess så har de fleste mobiloperatørene nå kjempegode tilbud med trådløst bredbånd (3G/HSPDA). Vi har kjøpt abon. fra Vodafon i både Frankrike, Spania og Portugal som koster ca 49 euro i måneden med fri bruk. Fungerer perfekt, kan anbefales. Med Scype så er også telefonene dekket, og båndbredde og kvalitet på mobilnettet er upåklagelig. Hvorfor kom dette nå, jo fordi Jan Morten ventet 1 time på at Vodafone butikken skulle åpne etter siesta for å få fylt opp med 1 måned til.

 

Etter en runde på El Corte Ingles, tok vi taxi tilbake til båten og spiste middag i båten.

 

Jan Morten