På vei ti Niue fra Rangoroa

Ronja
Jan Morten Ruud
Sat 29 May 2010 13:05

Position: 20:49.49S, 161:45.60W

 

 

Da var opphodet vårt på Rangoroa – Coock Island over og vi er på vei mot Niue 585 Nm lenger vest. Det er nå første natten (03:00) lokal tid, og det er stille om bord. Vi har supre seilforhold, bortsett fra noe rotete sjø som følge av svell fra SSV og vindrevne bølger fra ØSØ, men det er ikke verre enn at vi så langt har hatt det helt fint.

Skuter ulykken har vi lagt bak oss på Rangoroa, selv om det var en del mer alvorlig en først antatt for Donal på A Lady. Han hadde fått kraftig hjernerystelse, og kunne ikke seile videre med A Lady fra Rangoroa. Han blir på Coock noen dager til, så tar han fly til Tonga og møter A Lady der.

Lars har kommet ordentlig inn i rutinen om bord, og har nå full kontroll på plotter, radar, seil, vær, vind og seil. Hyggelig å ha Mona ombord, som har litt mer tilvenning å gjøre føre hun blir en skikkelig sjøulk. Mona har ikke vært på noen lenger seiltrurer i åpent hav før, slik at det er mange  bevegelser som skal oppleves og læres.

Vi har kommet 115 Nm av gårde mot Niue og har ca 470 Nm igjen føre vi kan sette føttene på land. Regner med at dette skjer i løpet av tirsdagen.

Vi seiler sammen med Jeanneus og Dreamcatcher, godt å være flere båter sammen utpå. Vi gleder oss alle til å treffe de andre WARC båtene i Niue, selv om noen nok har starten turen videre til Tonga, hvor alle båtene skal samles igjen.

Vet ikke helt hva som har skjedd med fiskekrokene om bord, men de fanger i hvert fall ikke noe fisk. I dag fikk Mike på Jeanneaus 1 fisk og mistet to. Vi hadde ikke et napp – noe vi for så vidt ikke har hatt siden turen over Stillehavet fra Galapagos til Marquesas.

Etter å ha kommet litt sydover har det blitt kaldere. Temperaturen har falt 4,5 grader i vannet, og er nå bare 26,5 grader. Temperaturen i lufta har også falt en del, spesielt om natten, hvor vi synes det kan blitt litt kjølig. Er godt å kunne sove med dyne/pledd igjen.

En stor hilsen til dere alle fra oss på Ronja