Augustenborg

Ronja
Jan Morten Ruud
Tue 23 Jun 2009 21:18

Coordinates:

   

E09.52.4000, N54.56.5601

 

St. hans aften - strålende vær og enda varmere. Det viser seg at Danskene feirer St. hans omtrent som oss. De flokker ut langs strendene hvor de brenner bål, har sanger og koser seg med god mat og drikke. I Augustenborg ligger et gammel nydelig slott (som nå er blitt et sykehus) hvor det ble arrangert St. hans feiring i slottsparken.

 

Først på dagen hadde vi en ordentlig rengjøring av båten, samt at Snorre og jeg monterte siste delen av det automatiske brannslukkings anlegget i motorrommet (det skulle trekkes en ledning frem styre posisjonen som varsler om brannsystemet er aktivert - og vi vet mange av oss hvordan det er å få trukket ledninger rundt om kring i båtene).

 

Litt utover formiddagen kom motormannen ned med dårlige nyheter, pakningen var ikke på lager i Danmark og måtte sendes fra Nederland. To nye dager å vente :-(

Litt senere på dagen kom han strålende ned - han hadde fått verkstedet til å lage to nye pakninger, så nå ble det montering. En times tid senere var alt montert og klart til prøve. Båten ble bundet fast til brygga, startet opp, satt i gir og kjørt for fulle kluter inne i havna (maks belastning). Etter 20 minutter så startet varsleren for varm motor å ule igjen. Kjempenedtur. Motordoktoren stakk rett opp og hentet et laserinstrument som kan lese av temperaturen rundt om kring på motoren. Etter nye tester og målinger så ble motoren erklært frisk, men at temperaturmåleren som varsler for varm motor varsler for tidlig. Denne skal nå skiftes og den hadde de på lager i København. Delen kommer hit til torsdag, så da regner vi med å komme videre.

 

Onsdag (i morgen) skal vi bruke i Sønderborg, et sted som allikevel stod på ruten vår og som bare ligger 4 km unna.

 

 

Jan Morten