Rundtur på Tahaa

Ronja
Jan Morten Ruud
Sun 9 May 2010 22:41

Position: 16:43.70S, 151:28.70W

 

Vi ligger fortsatt på Taravana Yacht Club, og i dag har vi vært på en rundtur rundt øya.

Vi besøkte en vanilje farm, hvor vi fikk lære hvordan man dyrker og foredler vanilje. Det viste seg å være en ganske lang og møysomlig prosess. Det er bla ingen insekter som kan bestøve vanilje orkideene, slik at det må gjøres for hånd (hver enkelt orkidé). Etter at det er gjort så tar det en 8-10 måneders tid føre vanilje frukten har vokst seg stor nok til å plukkes. Da går den inn i prosess med vasking og tørking, som gjør at det tar ytterligere en 3-4 måneders tid føre de er klare for salg. De som dyrker vaniljen får en 20Euro pr kg som har steget til 200 Euro pr KG på det Europeiske markedet.

 

Ette en runde rundt øya, var det tid for å krysse øya langs, på midten. Sjåføren sa det var en ordentlig fjelltur, men det tenkte vi vårt om som kom fra Norge. Men – turen var en skikkelig fjelltur. Det var en krøttersti som de kjørte på, med bratte sider ned flere 100 meter på begge sider. Flere av stykkene var veien omtrent regnet vekk av det tropiske regnet, og vi sklei fra grøftekant til grøftekant, fortsatt flere 100 meter ned rett utenfor grøfta. Det ble en ganske spennende tur, selv om det så ut som en vanlig greie for sjåføren.

 

Tilbake fra turen rundt øya så bestemte vi oss for å ta en natt inne ved marina Apooti, batteriene trengte en skikkelig ladning. 1 time senere var vi ferdig ankret ved marinaen, som også var en meget idyllisk plass. Vi blir her nå over natten, hvor vi så reiser tilbake til Taravana Yacht Club i morgen hvor vi skal besøke en perlefarm og ha kjøtt fondue på kvelden.