Trebuerden

Ronja
Jan Morten Ruud
Mon 20 Jul 2009 21:02
Coordinates:   W03.35.190, N48.46.273
    
Vi var ganske glade for å legge Guernsey bak oss , og at vi nå var på  vei nærmere Brest. Mye vind og dårlig vær har sinket oss ganske mye.
Turen over på den franske siden igjen gikk greitt. Litt mye vind og bølger i starten som løyet etterhvert og selvfølgelig enkelte regnbyger i ny og ne.
Vi var mest bekymret for om havnen vi hadde valgt ut hadde plass til oss. Mange havner her i den engelske kanal er veldig grunne pga. tidevannet. Skipperen ringte til havnen underveis. De kunne forsikre oss om at kom vi til havnen mellom kl. 2.00 og 20.00 var det både dypt non og godt med plass. Vi var fortsatt litt spente , fordi det ikke var noen andre havner i nærheten og Brest er 12 timer lenger med båt.
Når vi nærmet oss havnen var det flere båter på vei inn, og vi bestemte oss for å gasse på litt for å være sikre på en god plass.
Inne i havnen var det store båser og godt om plass. Det var deilig.
Kvelden tilbrakte vi på stedets fineste restaurant. Når menyen bare er på fransk bruker vi de få franskkunnskapene som fins i mannskapet(ganske elementære) og gjetter for resten.. Engelsk kan ytterst få av innbyggerne her på Bretagnekysten. Middagen ble bra den og når vi atter var tilbake i båten kunne vi igjen høre regndråpene slå mot skottene, koselig men nå ønsker vi oss SOL!!!
Vibeke