Bora Bora

Ronja
Jan Morten Ruud
Sat 15 May 2010 18:13

Position: 16:28.61S, 151:45.71W

 

 

Tredje dagen i TPR, og vi har trukket oss ut. Antagelig ikke noe stort tap for regattaen. Vi halte opp ankret ½ time føre starten og satte av gårde i sydelig retning rundt Tahaa for å komme ut til passet mot Bora Bora. Vi tenkte vi skulle komme oss unna TPR båtene når de startet opp. Vi hadde dekket opp til frokost mens vi seilte ned langs Tahaa med bare forseilet ute. Inne i lagunen bak revet er det flatt som et paddehav.

 

Så viser det seg at båtene i TPR starter sammen veien som vi har tatt (de skal seile rundt Tahaa, så det var to muligheter), og etter en halv time er vi midt inne i feltet. Dette var i grunn ganske morsomt, og vi tar inn forseilet og starter motoren og farter rundt som en følgebåt midt inne i feltet og tar mange fine bilder (kommer snart på facebook og i et reisebrev).

 

Vi forlater TPR flåten på andre siden av Tahaa, og da er Ciao helt opp i tet, med A Lady midt i feltet. Skal bli spennende å høre i morgen hvordan det har gått.

 

Vi setter ut passet, inn i drøye  3 meter høy svell, men det er langt mellom bølgetoppene så vi merker ikke noe særlig til dem, med unntak får de treffer revet med et forferdelig brak.

 

Vel fremme i Bora Bora, så setter vi kurs rett mot Bora Bora Yacht Club hvor WARC båtene skal samles for overfarten videre. Denne gangen skal vi seile av gårde i to grupper, da antall ankringsplasser i Suwarrov og Niue er begrenset. Vi skal være med i gruppe 2 som seiler av gårde 19 mai. Gruppe 1 er allerde her, og skal seile av gårde i morgen (16. Mai). De kommer til å få et litt røft første døgn, da de reiser ut i slutten av det passerende uværet. Vi har ikke merket så mye til det ennå. Er en del regn og har sett ett lyn (håper det blir med det ene). Det er fortsatt rolige vindforhold, men det skal øke på til en 25-30 knop i løpet av natten.

 

Vi ligger godt fortøyd i moringer på Yacht Cluben, så oss er det ikke noe farlig med.

 

Hilsen alle oss på Ronja igjen.