Raiatea

Ronja
Jan Morten Ruud
Sat 8 May 2010 22:28

Position: 16:40.98S, 151:21.2W

 

Ny dag i paradis. Vi dro av gårde etter frokost til en snorkel område på vestsiden av øye, ved et av passene gjennom korallveggen som går rundt. Som vanlig var det supre forhold, med klart vann og mye fisk. Lurer på hvordan det skal bli å bade og snorkle når vi kommer til Norge igjen ?

 

Etter snorkling hadde vi bestemt oss for å forsøke å finne Taravana Yacht Club på syd vest siden av øya. Skal være et nydelig sted. Taravana betyr for øvrig Crazy på en positiv måte. Polynserne har tre forskjellig ord for Crazy, et positivt, at som gal og et som ond).

 

Vi dro opp ankret og hadde lunsj mens vi seilet rundt øye mot Taravana Yacht Club. Seiling innenfor revet er som å seile i et badekar. Etter en drøy time fant vi Yacht Cluben og den  er bare helt super. De har lagt ut moringer slik at man slipper å ankre på 30-40 meters dyp. På land har de en brygge med vann, som man kan gå inntil og fylle opp tankene. En helt nydelig terrasse til bruk for seilerne, samt dusj og restaurant. Et paradis for oss som seiler.

 

Vi bestemte oss med en gang for å bli her til vi skal møte opp i Uturoa for å delta i Tahiti Pearl Regatta.

 

Fra terrassen her på Taravana Yacht Club – en stor hilsen til alle sammen.