Belle Ille

Ronja
Jan Morten Ruud
Sun 2 Aug 2009 20:20
Coordinates:   W03.09.483, N47.20.882
 
 
Benodet var et koselig sted, men Spania lokker, og vi vil dit så fort vi kan. Derfor reiste vi videre mot en øy som heter Belle Ille.
Vi hadde nesten blikkstille og med motor som igjen fungerte optimalt la vi raskt bak oss de 52 nautiske milene.
Vi hadde fått beskjed om at vi måtte ligge på bøye, og var innstilt på det.
I den ytterste delen av havnen virket det veldig fullt og kaotisk og vi var veldig glade da havnevakten kom ut i jolla si og ba oss gå inn i slusen. Der inne fikk vi en super plass utenpå Mio som vi seiler sammen med.
Bare 5 minutter etter at vi hadde fortøyd kom det ennå en norsk båt. Den heiste Arc-flagget når de var kommet inn i havnen. Vi tenkte endelig en Arc-båt til . Det har vi ventet på lenge. Skipperen på den båten kom bort en tur og kunne fortelle at de sannsynligvis ikke kommer til å være med på Arc`en likevel. En bitteliten nedtur.
Belle Ille er en idyllisk øy, med koselige restauranter og butikker og vi bare gleder oss til å utforske den mer i morgen.
Middag i båten med besøk fra TorJo og Racula fra Mio. Vi hadde lammestek med alt tilbehør, men vi hadde visst ikke kjøpt tyttebærsyltetøy enda vi luktet på alle syltetøyet de hadde på Carrefour. Franskunnskapene strekker ikke alltid til.
Nå er vi lykkelige for neste etappe blir over Biscaya til Spania.
Vibeke