Brest tirsdag og onsdag: Motoren ...

Ronja
Jan Morten Ruud
Wed 29 Jul 2009 11:22
 
Coordinates:   W04.29.290, N48.22.723
    
 
Tirsdag kom pakningene til motoren, og servicemannen dukket opp med delene etter lunsj. Etter en times tid hadde han fått montert alt sammen og vi var klare til ny test av motoren.
Den gikk ikke så bra, alt var som før. Nå var service mannen ganske forvirret. Etter en stund var han helt sikker på at det måtte være noe galt med sjøvannsinntaket, selv om vi sa at det var sjekket. Tilslutt fikk han lurt Jan Morten uti vannet med svømmeføtter, dykkemaske for å sjekke sjøvannsinntaket. Det var alt i orden.
Han måtte tilbake å snakke med Yanmar, og komme tilbake dagen etter.
 
Dagen etter kom han ikke som avalt, og vi ringte sjefen hans. Da var det masse om og men med at de ikke kunne gjøre noe mer, men at jeg burde gå til en Yanmar serviceagent. Det var jo akkurat det vi hadde gjort, sett på Yanmar sin hjemmeside og funnet at disse var serviceagent i Brest. Nok om det, vi kom ikke lenger med disse.
 
Da ringte jeg til slutt Heitmann i Norge - det skulle vi nok ha gjort tidligere.
De tok over hele saken og kontaktet Jeanneau i Frankrike for å få de til å anvise et verksted som skulle ta ansvar for problemet.
 
Vi bestemte oss samtidig for å reise videre, motoren fungerer - bare ikke på høy belastning. Vi skulle uansett seile, da det var fine vinder for å seile litt lenger inn i Biscayabukta før vi krysser. Fordelen blir da at overfarten over Biscaya blir kortere, og at vi kommer unna lavtrykkene som toger opp ute i Atlanteren inn mot den Engelske kanalen.
 
 
Jan Morten