Wallilabou

Ronja
Jan Morten Ruud
Sat 26 Dec 2009 12:29
Coordinates:   N13.14.85, W61.16.28
 
 
Med hele Ruudklanen ombord satte vi snuten mot St. Vincent og Wallilabou Bay. Det var meldt nesten ikke noe vind og lav bølgehøyde så vi regnet med en grei seilas . Det er ikke alltid ting blir slik vi hadde tenkt. Det var mer vind enn forventet og bølger som ville rote rundt i mageregionen på ganske mange av oss. Det åpne strekket mellom St. Lucia og St. Vincent er på ca. 2 timer og der hadde vi mange sjøsyke sjeler ombord i Ronja. Vi kompenserte med Ritzkjeks og plenty med vann og drikke, men alle var likevel glade da vi ankom Wallilabou. Dette er stedet der store deler av filmene Pirates of the Caribeean er tatrt opp, så vi var ganske spente på hva vi fikk se.
Et ganske falleferdig sted med en liten enkel restaurant og et meget enkelt hotell hadde stedet. Det var delte meninger om hvor pittoresk stedet var, men undertegnende synes ihvertfall det var morsomt o komme til en sjørøverlands by selv om den var litt falleferdig.
Vi bestemte oss likevel for å reise videre til Bequia dagen etter, og bega oss inn på land for å se på stedet der Johnny Deep tok på seg sjørøverhabitten og lagde oppstrandelse i Port Royal . Det var morsomt å ha vært der, men det var gjort veldig lite for å bevare minnene etter opptakene fra filmen. Det var jo litt synd, men de kunne lage rumpunsj og et enkelt måltid fikk vi også servert før vi fordelte oss mellom båten og hotellet for natten.
Dagen etter ventet vi spent på brød som noen lokale fiskere hadde lovet oss , men i løpet av natten hadde de funnet ut at det var søndag i dag og ikke mulig å få tak i brød.
Da ble det frokost på restauranten inne på land  før vi dro ut il en liten fjell med en åpning i som er strategisk i Piratesfilmen og fikk fotografert litt der. Så dro vi videre til Bequia.
Vibeke