Las Palmas

Ronja
Jan Morten Ruud
Sat 31 Oct 2009 22:39

Coordinates:   W14.25.575, N28.07.737

Da var turen kommet for det siste legget i føre avreisen over Atlanterhavet.

Sammen med Go Beyond startet vi tidlig fra Morro Jable for å komme frem på ettermiddagen i Las Palmas. Været var nydelig og det var ingen vind overhode på sydsiden av Furteventura som ligger i le for de nordlige vindene som vi har nå har stort sett hver dag. Litt utover mot Punta Jandia så fikk vi en fin bris fra Nord. Etter ganske mange advarsler fra de lokale seilerne i Morro Jable om ”Mosquito” en kraftig vind som kommer fort og uventet fra fjellene på sydsiden av Furteventura. De fortalte oss at vinden, som kan komme opp i 50 knop, kommer et par meter over vannet slik at man ikke ser den på vannet. Nok om det – vi satte ingen seil føre vi var ved odden – og da vi fått en super seilvind på 8-9 ms fra 120 grader.

 

Det ble en strålende overfart som tok ca 8 timer.

 

Når vi i tillegg kom god ut av det med dagens 20 spørsmål konkurranser med Go Beyond så var dagen så langt helt perfekt.

 

Fremme i Las Palmas så ble vi tatt godt i mot av havnekontoret, og vi ble anvist plassen vi hadde fått tildelt som del av ARC 2009 flåten. Vel fremme på brygga så fant vi mange andre norske og danske båter. Spesielt hyggelig var det å finne Alfard, hvor de for øvrig hadde gebursdagsfest om bord.

 

Litt trøtte etter å ha stått tidlig opp samt dagens seilas, så tok vi en tidlig kveld, klare for å starte med forberedelsene til overfarten i ukene som kommer.

 

Jan Morten