Lagos: Skole, bading og sosialt samvør på kvelden

Ronja
Jan Morten Ruud
Mon 31 Aug 2009 17:43
Coordinates:   W08.40.540, N37.06.656
 

I dag var det overskyet gitt ....

    ... men fortsatt godt og varmt.

 

Mandag - og vi startet opp med skole de første 3-4 timene. Det sosiale programmet på kvleden er fortsatt omfattende, så vi våkner ikke så tidlig om morgenen lenger. Etter skolen så gjorde vi unna noen av forberedelsene for seilturen til Porto Santo og Madeira. Holderen for slepegeneratoren måtte flyttes, slik at den ikke kommer i konflikt med andre remedier som er montert på relingen bak. Det samme måtte holderen for påhengsmotoren. Etter først mye klaging på at det er for kaldt og nå at det er varmt har vi gått til innkjøp av 2 elektriske vifter. Nå er det mye bedre synes noen av oss, andre synes det er som før. Holder på å vurdere om vi skal gå til innkjøp av et aircondition anlegg, men ser det hele an en stund.

 

Etter at skolen og annet arbeid var over så var det igjen tid for en økt ved svømmebassenget. Det helt supre svømmeanlegget tilhører en club som ligger i tilknytning til marinaen, og det koster penger for å være der (med mindre du bor på selve hotellet). Ikke noe galt i dette, men her er det i høyeste grad ulik praksis. Helt fra første dagen så ble vi stoppet resolutt ved inngangen og ble avkrevd betalning. Mannskapet fra Mio, som kom rett etter oss, de gikk rett igjennom og ble ikke stoppet, noe vi fant ut nå etter 2 dager. De sa at de hadde vist frem adgangskortet som vi hadde fått til marinaen, Dagen etter, dvs i dag, så ble vi stoppet igjen. Jeg viste frem alle de kortene vi hadde uten at det gjorde noen som helst inntrykk på personen som krevde betalning. Og ikke nok med det – igjen så kom MIO gjengen inn uten noe som helst tull. Urettferdig …

 

I dag ble det middag i båten, alle var ganske trøtte og litt lei restaurant mat. Det ble portugisiske kjøttboller og spagetti.

 

Vi har som sakt startet å forberede oss for overfarten til Madeira. Vi bruker Frivind som gir oss værmeldinger med routing tjenester for seilasen. Veldig bra tjeneste, kan anbefales til alle som skal ut og seile over litt lenger strekkinger. Føre avreise får vi nå daglige rapporter som beskriver hvordan vår tre dagers seiles antas å utarte seg i forhold til vær, vind og bølger basert på hvilke avreise dag vi tar den nærmeste tiden. Underveis for vi rapport (over Iridium via mail) på hvordan saker å ting utvikler seg underveis. Når vi krysset Biscaya fikk vi f. eks tips om at om vi gikk litt lenger vest så ville vi få sol i stedet for regn. Tilbake til Madeira. Egentlig burde vi reist på lørdag som var, men det var for tidlig for oss. Nå er det litt rotete og ubehagelig sjø, så nå avventer vi frem mot helgen (er at lavtrykk som driver og lurer rundt som enten kan fremskynde avreisen eller forsinke den - vi får se tirsdag/onsdag).

 

I dag kom det to andrekjente seilbåter inn i havnen, en finsk og en norsk. Kjempehyggelig at vi treffer igjen flere av de samme båtene nedover. Kan bli vi blir en liten skandinavisk armada som seiler over til Madeira sammen.

 

Jan Morten