Dag 2 Bora Bora - Rangoroa (Coock Islands)

Ronja
Jan Morten Ruud
Thu 20 May 2010 20:38

Position: 18:26.37S, 155:19.50W

 

OK - litt tøft i natt. Vinden økte opp til 25 knop i løpet av natta, og vi fikk bølger på en 3 meter rett inn fra siden. Det blir det en del gynging av. Og det går fort. Vi er litt opptatt av farten på denne etappen, for hvis vi seiler fort nok, så slipper vi med 3 netter og ikke 4 på denne turen. Så litt mer seil ute en vanlig. Alt dette førte til at vi hadde ved en 2-3 anledning til noe som kunne nærme set en broach (dvs roret slipper taket og "rumpa" på båten fyker ut og båten gjør en 90 graders piruett. Ett et par slike så kom sjefen opp (ikke skipperen med sjefen) og forlangte at vi sporenstreks tokk inn litt seil. Som sakt så gjort, og det hele roet seg ned. Vi gjorde fortsatt god fart og i løpet morgenen så var vi over halvveis. Det er fullt mulig for oss å komme inn i slutten av dag 4 (dvs 3 netter).

 

Været er litt mer ymse også. En del squalls (regn og vindbyger) som pisker opp sjø og kommer farende med en del vindskift. Krevende forhold gjennom natten, så vi hadde fast to på vakt.

Det var godt når morgenen kom, og det hele roet seg litt ned.

 

På radiosjekken som vi kjører mellom båtene hver morgen, hører vi at den andre gruppen er et stykke bak oss, da de nesten ikke har noe vind. Vår prognose er litt varierende. Nå er det rolig og fine forhold, men det skal øke på igjen i natt for så å bli omtrent vindstille den siste dagen. De siste timene kan vi til og med få motvind. Det er skrekken – motvind, det har vi ikke hatt siden engelske kanalen.

 

Alt er bra her på Ronja, og nå er over halvveis.