Coock Island - Rangoroa

Ronja
Jan Morten Ruud
Sun 23 May 2010 21:37

Position: 21:12.28S, 159:47.10W

 

Våknet til at noen drev å snakket i cockpit. Tok en titt ut og der sto Mona og snakket med noen av de lokale innbyggerne som fortalte at det meste var stengt i dag (søndag). Det var dog en butikk a la 7/11 som hadde oppe, og som de kunne kjøre oss til. Han skulle bare hente kona, så kom han ned igjen for å kjøre oss dit.

 

Det ble Mona som dro i butikken sammen med Charles fra Dreamcatcher. Rett utenfor butikken så kvakk det til - der var det jaggu en fra Hammerfest på motorsykkel. Det skulle vise seg at for tiden så var det 13 personer fra Norge har på langtidsferie (6-12 måneder). Greie var visst at dette var det stedet det var dissidert lengst å reise til hjemmefra. Og i tillegg så er det utrolig fint her.

 

Endelig så er det litt friskere i lufta, er omtrent som en god norsk sommer om natta og siden blir det godt og varmt om dagen. Det er fortsatt en 26-27 grader i vannet så vi skal ikke fryse, men det er faktisk litt kaldt å gå uti vannet.

 

Båten ble vasket utvendig av Mona og Lars, og siden så tok vi en kort rekognoseringstur for å sjekke litt ut om forholdene.

 

Noen konklusjoner er klare.

 

1. Det er mye rimeligere her inn i Fransk Polynesia (opptil en tidel av prisen)

2. Det er kjempekoselig her. Er et bade/surfested med mange hyggelige strender og beach barer / restauranter.

 

Vi fant noen t-skjorter i Coca Cola logo type, men med teksten Coock Islands. De skal vi ha :-)

 

Nå lader hele den kvinnelige delen av besetningen opp til shopping i morgen - skrekk og gru ...

 

Hilsen Kapteinen.