Marigot Bay

Ronja
Jan Morten Ruud
Wed 23 Dec 2009 10:56
Coordinates:   N13.57.93, W61.01.45
 

Så er tiden kommet til å reise videre fra Rodney bay - ARC2009 er helt over.

Det har vært et eventyr å være med i ARC 2009, så vi er ganske spente på om World ARC blir like fint.

 

Vi har reist til Marigot Bay med hele Ruud klanen som er på besøk er i Karibien. Her skal vi være i et par dager, hvor vi skal seile videre til St. Vincent.

Marigot Bay er et helt nydelig sted, godt skjermet inne i en lagune. På vei inn i lagunen så kommer de vanlige "beilerne" som skal selge deg eller hjelpe deg med et eller annet. Her kom bla julenissen på et gammelt surfbrett med en kasse bananer som han ville selge oss.

 

På kvelden lille juleaften var vi på en kjempekoselig restaurant - Rainforest Hideaway. De som måtte reise hit må få med seg denne. Ellers ble det lite med de vanlige juleforberedelsene denne dagen.

 

Juleaften ble ganske annerledes en hva vi er vant med - da hadde alle sammen hjemlengsel (også gjestene). Vi savnet snø, is, venner, juletre, ja - hele juleopplegget i Norge.

Det ble litt julestemning etter hvert når vi hadde pepperkaker, gløgg og pakkeåpning i båten med alle sammen (12 stykker). Pepperkakene var bakt av Vilde og Vibeke tidligere på dagen. Det er vi ganske stolt av.Senere på kvelden spiste vi julemiddag på hotellet i bukta.

 

Første juledag så var vi alle helt enig om at det var helt ok at juleaften var over - den var for ingen av oss noen spesiell opplevelse her nede. Det hele ble med ett mye bedre når julaften var over. Første juledag var vi ute å badet, kjørte hobbicat og hadde en stupe og svømme under vannet konkurranse. Morten ble vinner av stupekonkurransen, hvor målet var å sprute mest mulig. Stian vant delen om å svømme lengst under vann - det var en stund vi lurte på om han i det hele tatt kom opp igjen. Vi begynner alle å bli litt lei de lange restaurant middagene - så i dag ble det pizza. Det tok sin tid det også - alt tar tid her nede. Alle valgte en pizza hvor du selv kunne velge hva du ville ha på av fyll. Når de etter hvert kom med de 12 pizzaene så ble det et kjempe kaos med hvem som hadde bestilt hvilken pizza. Resultatet ble at ingen fikk det de mente de hadde bestilt. Tror nok at det gikk litt surr med bestillingen for kelneren også, så de hadde nok tatt en del egne beslutninger inne på kjøkkenet også.

 

Vi har det kjempefint med familien her nede nå, i dag seiler vi videre til St. Vincent med hele gjengen.