Lagos: Grottetur, badestrand og bølger

Ronja
Jan Morten Ruud
Sun 30 Aug 2009 16:03
Coordinates:   W08.40.540, N37.06.656
 

30 grader og sol - i dag var planen å ta jolla og stikke ut å se på grottene rett utenfor havna samt gjøre strandhugg på en av badestrendene rett utenfor.

 

Siden det blir sene kvelder så begynner det hele å skli ut - vi er ikke opp føre i 10 tiden, tar en avslappende frokost i en av restaurantene rundt havna, og er klar til utflukt ved 13 tiden. Ting tar tid på tur også.

 

Vi satte av gårde ut kanalen fra havna i Lagos og ut mot havet. Det ser ut som at de lokale fiske og turbåtene har som sport å forsøke å senke jollene som er vei ut og inn fra marinaen. Vi kommer oss ganske tørre og flytende ut av kanalen og ut på havet. Her er det helt vindstille, men det er ganske mye svell fra en strom som driver å herjer et stykke utenfor Irland. Dønningene er faktisk så store at det ikke er mulig å gå i land på noen sandstrender. Når bølgende nærmer seg land så bygger de seg opp og bryter (fine surfe bølger). Problemet med jolla er at bølgende flipper den rundt når de bryter inne på grunt vann.

Det blir en koselig jolletur langs land, og siden tilbake til havna. Da er vi så varme at vi går rett i swimmingpoolen og kjøler oss ned.

 

Var i grunn ganske varm innvendig også, så det blir raskt bestilt noen kalde forfriskninger.

 

Livet er helt allright …

 

Jan Morten