Rendsburg - Kiel Kanal

Ronja
Jan Morten Ruud
Sat 27 Jun 2009 17:12

Coordinates:

   

E09.40.9090, N54.18.6320

 

ENDELIG!!!

Vi er kommet til Kielkanalen.

I dag ville vi over og på ny frisk dro gutta avgårde.

Fotrtsatt var det en del bølger og vind nesten rett forfra, men i dag var viljen sterk så vi seilte skarpt på kryss i 10- 12 sm de første 2 timene. Det var ganske ubehagelig, men etterhvert ble det litt mindre vind, og den dreide også så det ble fin seilvind,

På vei inn Kielfjorden møtte vi først noen seilbåter , noe vi synes var ganske mange. Vi antok det var noen regattaer og mange folk ute fordi det var lørdag,men det skulle bli veldig mange flere båter.

På vei inn til Kielkanalen, møtte vi en hærskare av båter. Ingen av oss hadde noen gang sett så mange seilbåter på et så lite område samtidig. Det var alt fra seilskuter til turseilere, konkurransbåter og små seilbåter. En av de flotteste båtene vaiet med et norsk flagg, og det var selveste Christian Radich. Det gjorde oss skikkelig stolte.Det var et fantastisk skue.(bilder følger i snart kommende reisebrev.)

Det var først når vi ventet på å komme inn i slusen til kielkanalen at noen forklarte oss hva som virkelig var på gang.

Vi ventet sammen med en gammel seilskute med 4 skikkelig mannfolk ombord. En av dem var veldig flink i engelsk og han fortalte oss at det vi hadde sett var slutten på Kielerwoche en seilbåtfestival. En årlig festival der seilbåter fra hele verden treffes. Det  vi fikk bivåne på vei inn fjorden var avslutningen på denne flotte uken, en eskorte ut fjorden - et farvel for denne gangen. Vi er så glad for at vi fikk oppleve akkurat dette, så kanskje det var hell i uhell at vi ikke kom avgårde fra danmark før.

Etter et par timer venting og hjelp fra nevnte seilskuteskipper, tyskere svarer ikke på engelske anrop i slusevakten, var det vår tur inn i slusen..

Så viste det seg at vi ikke kunne betale med kort , så vi måtte lete båten rundt etter de pengene vi hadde. Tilslutt ordnet det seg og før vi trodde slusingen var begynt var den faktisk over, så da turet vi inn i Kielkanalen.

Dagen  ble avsluttet i Rendsburg med flott middag og uttak av penger i minibank. Så nå er vi klare for nye oppdrag.

Vibeke