Kingdom of Tonga - Vakaeitu

Ronja
Jan Morten Ruud
Mon 21 Jun 2010 22:44

Position: 18:43.33S, 174:05.96W

 

Etter en flott middag på la Paella gikk turen til eet nytt flott snorklested. Vi fulgte i bølgeskvulpene fra destiny som dro tidligere på dagen. Her skulle det etter sigende være en resort med tilgang til internet. Interessant.

Når vi kom dit var det store bølger på snorklestedet og dise planene ble lagt på is for øyeblikket.

 

Etter en velfortjent og god lunsj dro noen av oss inn på Øya for å finne den berømmelige resorten. Vi følte oss litt som Indiana Jones på nye eventyr, der vi prøvde og finne en sti i alt villnisset. Etterhvert fant vi en gammel og ganske nedgrodd sti, som igjen førte opp til noen ruiner av noen hus. Resort, hmm... Kanskje for en 15 - 20 år siden , men ikke i 2010.

Pga. fotsatt bølger og lavvann ble snorkleturen utsatt til dagen etterpå. 

 

Tidlig morgen dagen etter blåste det friskt over revet, men det var blitt høyvann, så det var en 20-30 cm med vann over revet, og det var på andre siden av revet vi ville snorkle - der hvor korallhagene var. Henning mente vi kunne kjøre rett over revet, hvis vi bare timet det riktig med de 1 meter store bølgene som brøt over revet på utsiden. Vi fulgte Henning og ut kom vi med nød og neppe. Vi stupte begge rett gjennom en bølge som brøyt med jollen, som ble fulle av vann. Rett utenfor revet fikk vi ankret opp jollene og kommet oss ute i vannet - og hvilket syn. Det er noen av de fineste og mest urørte korallområdene vi har sett - på linje med Nuie. Vi kunne ikke holde på lenger en en 1/2 time, slik at ikke vannet ble for lavt til å komme tilbake over revet. Det hadde blåst opp en del til også, så nå var bølgene som brøyt enda større.

 

Vi timet veien over revet tilbake hvor det så helt flatt ut, mellom to bølger, men den gang ei. Rett bak oss tok en bølge igjen oss, og alt vannet på revet ble sugd ut, og vi gikk en kort stund på grunn med tuppen av jolla. Så tok bølgen oss igjen og dyttet oss fremover som et prosjektil (etter å fyllt hele jolla med vann). Motoren klarte seg, selv med en fossende bølge over seg. Etter noen spennende 10 sekundere så kom vi over revet og i le på baksiden, søkk våte og med jolla full av vann. Henning i den andre jolla gliste, og sa at vi måtte følge med mere bakfra. Det kan må jo godt gjøre, men når man først har kommet inn over revet er det lite man kan gjøre.

 

 

Hilsen alle oss fra Ronja