Las Palmas - Besøk fra Norge

Ronja
Jan Morten Ruud
Mon 2 Nov 2009 22:58

Coordinates:   W15.25.575, N28.07.737

Mandag - butikkene er åpne. Vi har nå skrevet lister over det vi mangler og trenger å gjøre med båten føre avreise over Atlanteren. Det er ikke all verdens, men det som er igjen må skaffes her, så det er greit å starte tidlig. Etter en hel dag rundt om kring i diverse butikker så ble status at listene var blitt en del lengre en hva de var når vi startet. Greiene vi skal ha er delt opp i følgende hovedgrupper:

 

    Mat og Drikke for 6 personer i 3 uker (her gjenstår alt)

    Utstyr som vi mangler for å tilfredsstille sikkerhetskravene til ARC (her er det ikke mye som gjenstår)

    Nødvendig vedlikehold av båt og utstyr (båten skal løftes til fredag og gjøres ren under, samt skifte zinkanoder)

    Utstyr for å gjøre enklere ombord (det er utrolig hvor mye det fortsatt er å lære av andre på dette området)

 

Vel - det hele er i full gang. Personer er bokket, tider bestilt og ARC programmet er gått gjennom.

Føler vi er godt i rute så langt.

Saker på kritisk linje pt er å få tak zinkanoder til MaxPropen føre båten skal løftes til fredag.

Vi hadde også en liten nedtur på gass fronten. Vi har kjøpt amerikanske flasker (har samme kopling som Norsk industrikopling). Disse passer perfekt i gasskassene til båten, og de er ikke noe problem å fulle i Norge og verden forøvrig med unntak av Europa. Vi hadde dog fått beskjed om at i Las Palmas så fyller man alle typer flasker.

Det var for to år siden - nå er det europeisk standard som gjelder tvers i gjennom. Vi må nok kjøpe et par 3 KGs campinggass flasker å bruke på overfarten.

 

I dag fikk vi besøk fra Norge. En av Vildes venninner er i Grand Canaria, og de skal være sammen nå en stund fremover. Det er full jubel i den avdelning av båten for tiden.

 

Ellers så har vi strålende dager sammen med andre seilere her nede i Las Palmas. Go Beyond ligger noen få meter ved siden av oss, så vi er fortsatt mye sammen med Mads og Elin. Godt å ha noen andre å diskutere med rundt alle de forslagene som kommer om alt vi må ha. Kjøpte for øvrig noe som jeg er kjempefornøyd med her på havna i går – en WLAN antenne. Med denne så får jeg inn en haug med WLAN nett – det var andre saker ja.

 

Litt sent på kvelden ble det felles middag med besøket fra Norge, Go Beyond og oss selv fra Ronja.

 

Jan Morten