Figuera da Foz

Ronja
Jan Morten Ruud
Thu 20 Aug 2009 21:39

Coordinates:   W08.51.579, N40.08.839

 

Vi startet tidlig ut fra Povoa de Varzim, heldigvis var det ikke tåke som det hadde vært den siste tiden på morgenene. Det ble motorkjøring de første timene, som siden gikk over til motorseiling og til slutt seiling. Når vi nærmet oss Figuera da Foz hadde vi 10-12 ms bakfra J.  På vei inn hadde vi en liten privat regatta med en nederlender i en 42 fots Hallberg Rassey – vi slo ham med god margin.

 

Vi ankom Figuera da Foz ved 16 tiden og på vei inn mot havnen ble vi umiddelbart vinket inn til klareringsbryggen av toll og havnepolitiet. Innsjekkingen gikk raskt og greit, og vi ble anvist plass. På vei inn til vår havneplass kom nederlenderen inn til toll klarering.

Vi spiste middag ved en liten lokal restaurant tilknyttet havna. Maten, servicen og atmosfæren var helt upåklagelig. Vi er for tiden alle litt lei restaurant mat, og vi ble enig om at neste dag skal vi lage middag i båten.

Vi har startet på reisebrev no. 3 - Brest til Porto, regner med det er klart om et par dager.

Jan Morten