Mye vær

Ronja
Jan Morten Ruud
Fri 19 Jun 2009 19:53

Coordinates:

   

E10.55.5520, N56.24.2400

 
 
Ivrige etter å komme avgårde og med en skipper som er utpreget a-menneske ble det en tidlig-tidlig start. Far og sønn sto glade opp kl. 4.30 og båten forlot kaia i Skagen 05.00. Vi jentene fikk litt mere søvn.Ferden begynte med god vind vestfra som gjorde at vi fint kunne seile. Etterhvert ble det litt mindre vind og vi måtte motorseile.
Alt gikk veldig bra fram til ca. kl.10.00. Det var da vi ble satt på en prøve. Først økte vinden på, forsåvidt helt greitt, vi ville jo gjerne seile. Så kom regnet sammen med lyn og tordenbyger. Vi så blant annet at lynet slo ned like bortenfor båten, Det var 30 ganske skumle minutter. Etterpå var vi skjønt enig om at det var en god øvelse og ha med seg,nettopp fordi alt gikk så bra.
Senere på veien til Grenå hadde vi skiftende vind med både noe regn og sol innimellom; men sommeren er definitivt ikke kommet til Danmark(10 grader i vannet).
Værmessig toppet denne dagen seg med sprutregn,torden, lyn og haglbyger akkurat de 10 min. vi brukte på å legge til brygga på Grenå. Så i dag har vi sett Danmark fra mange forskjellige sider, men alt ialt hadde vi en fin seilas fra Skagen til Grenå. I morgen håper vi skipperen lar oss sove litt lenger før vi setter kursen mot Samsø. 
Vibeke