Huahine

Ronja
Jan Morten Ruud
Fri 7 May 2010 21:19

Position: 16:42.76S, 151:02.38W

 

Vel på plass i Huahine.

En koselig øy med, men ganske fullt på ankringsområdet med andre båter.

Seilasen om natten gikk helt fint - ingen regnbyger. Dog fikk vi en kjemperegnbyge på morgenkvisten, men da var vi i le av øya så det ble ikke noe annet en ordentlig regnskyll.

 

Vi tok en tur inn til byen Fare, hvor det var en rekke butikker og et ganske stort supermarked (det fineste vi har funnet i Fransk Polynesia med unntak av Carrefour i Tahiti).

 

Vel tilbake i båten fra byturen, så kom det en enorm ferje forbi i sundet hvor vi lå. Vi lå så nærme at vi bestemte oss for å flytte oss. Den plassen vi hadde tenkt å ta, kom det jaggu en annen båt og tok mens vi holdt på å ta opp ankeret. Med ankeret vel oppe, så bestemte vi oss for å seile de 20 Nm over til Raiatea. Seilasen gikk raskt over i frisk bris, og etter en 3 timer var vi innenfor det beskyttende revet rundt Raiatea. Vi hadde sett oss ut en ankringsplass, men på vei dit fant vi to andre WARC båter longside langs brygga i Uturoa. Der var det fortsatt en plass ledig som vi tok, hvor vi ble vell tatt i mot av Thor 6 og Eowyn.

 

Lars har funnet seg ordentlig til rette om bord og begynner å bli ganske sjøvant. Mona (skipperens søster) fikk sin første seiltur som en nattseilas i moderate bølger (ca 2,5 meter) og passe med vind. Var nok litt spennende med en nattseilas …

 

Vi har det bra, hilsen til alle dere hjemme fra oss på Ronja.