Action i Corme

Ronja
Jan Morten Ruud
Thu 13 Aug 2009 20:05

Coordinates:   W08.57.430, N43.15.840

 

Først - til de som måtte orke å følge med vår logg, så er det også lagt ut reisebrev med bilder i tillegg til loggen.

Disse finner dere på vår hjemmeside www.ronjasailing.no under fliken til høyre som heter reisebrev.

Det er lagt ut to, vi holder på med det tredje.

 

I dag stod vi opp for å reise videre fra Corme og rundt Finesterre. Det blåste gangske mye i Corme når vi stod opp, så vi sjekket værmeldingen på nytt. Nå var det meldt styrke 6-7 og tung sjø. Vi bestemte oss fort for å bli i Corme. Og vi fikk en kjempefin dag i Corme. Været er helt supert med unntak av sterk vind, men det er flere fine badestrender rundt oss som det er stille i. Snorre og Vilde ble kjent med barna på den Norske båten El Mare som de hadde det gøy med på stranden hele dagen.

 

Viden ga seg litt utover dagen, for så å sette inn med full styrke på kvelden, skal bli spennende å se hvordan det utvikler seg utover natten. Vi ligger på svai for anker, og ankeret har sittet som støpt frem til nå (og det håper vi det gjør resten av tiden her også).

 

Litt utpå ettermiddagen så begynte då å ryke meget kraftig fra skogen innover i landet. Etter ca 15 minutter kom det et helekopter med en stor pose som de hentet vann med - mitt i havne blant de oppankrede båtene. Det var en times tid med mye action og noen litt spente båteiere rundt om kring. Kommer masse bilder i neste reisebrev.

 

Kort stund etter dette, når alt hadde roet seg i båten, så skriker Snorre Hai ... eller Delfin. Det var en delfin som drev å lekte langs og rundt båtene i havna. De er ganske store når man får dem helt tett innpå.

 

I dag blir det middag i båten, blåser vel mye til å forlate den alene.

 

Det kom inn en del båter i dag, flere av dem hadde vi blitt kjent med i Coruna. De hadde gått fra Coruna i dag og hadde tenkt seg rundt Finesterre. Det hadde de måtte droppe, for de hadde hatt mer enn nok med å komme seg til Corme. Slitende fikk de lagt til og gikk rett i køya.

 

Nå kommer det middagsgjester, skriver om resten av kvelden i morgen om det skulle være noe av interesse som måtte skje.

 

Jan Morten