Niue, dag 3;: Dykking

Ronja
Jan Morten Ruud
Thu 3 Jun 2010 21:49

Position: 19:03.13S, 169:55.28W

 

Det er siste dagen på Niue føre avreise til Tonga, og den skal brukes på øyas eneste resort med et dykkesenter rett ved siden av. Lars, Stian, Snorre og kapteinen har bestilt to dykk i løpet av dagen. Niue skal være en av verdens fineste dykkesteder, så vi er ganske spente. Vannet er i hvert fall spesielt, de ser vi allerede. Så blått og klart har vi aldri sett det før.

 

Vi møtte opp ved dykkesenteret, og vi skal ute med Annie. Hun har drevet dykkesenteret på Niue i et 20talls år. Første dykket er ved en av øyas enorme korallområder. Og hvilke områder – her var all korallen i live, i motsetning til mange andre steder vi har dykket på turen. Sikten, vannet og korallene var bare helt fantastisk. Det beste dykket noen sinne – det er helt klart. Vannet er i grunn litt kaldt her – bare 26 grader på 30 meters dyp – har pleid å være rundt 30 de forrige dykkene J

 

Dykk nr 2 er ikke noe dårligere – det skjer i ”Snake Alley” Og som navnet tilsier så vrimlet det med sjøslanger der - i alle farger og størrelser. Det var også to grotter som vi var innom. Spennende inne i de der. I den ene grotta var det fullt av languster, men de måtte vi la være der. På dette dykket så vi mange forskjellige fisker, alt fra en 70-80 KGs Napoleon, til en 1 cm store Nemo fisker (som ble passet på av en mamma eller pappa Nemo fisk). Vi var innom et par skorpionfisker også - + et utall jeg ikke aner navnet på.

 

På vei tilbake fant vi delfiner, så da var ut i vannet og svømme med dem – kjempe kuult.

 

Dagen ble rundet av med noen soltimer og siden middag på resorten.

 

I morgen er det avreise til Tonga – 250 mil lenger vest. Australia nærmer seg.

 

Hilsen oss på Ronja