Peniche

Ronja
Jan Morten Ruud
Sun 23 Aug 2009 18:17

Coordinates:   W09.22.583, N39.21.113

 

 

 

Vi hadde tenkt og dra avgårde veldig tidlig for å prøve å reise helt til Cascais , men her er det rett så ofte tåkebanker inn over kysten, så også i natt.

Avgårde kom vi først når tåken letter ca. kl. 7.00.

Turen nedover gikk greitt. Vi speidet etter fiskegarn hele veien- det er ganske slitsomt og mange er i tillegg veldig dårlig merket. Snart drømmer vi om bøyer med flaggpå om natten også.

Når vi nærmet oss Peniche- den eneste  mulig havnen mellom Figuera de Foz og Cascais og da var vi ganske slitne så vi bestemte oss for å dra inn dit.

Det er en ganske liten havn og vi var litt spente på hvordan det var med plass, men dedt gikk greitt. Vi la oss utenpå en nederlansk båt som vi lå ved siden av i Figuera de Foz.

Vel fortøyd dro gutta inn for å registrere oss og betale havne avgift. Det viste seg at havnekontoret var stengt og  åpnet først kl. 16.00.

Så da dro vi inn i byen for å spise lunsj.

Etter lunsj skulle visserligen havnekontoret ha åpnet igjen, men den gang ei.

Det gutta ikke hadde tatt høyde for var at i dag er det søndag og havnekontoret åpnet ikke mer denne dagen. Så der sto vi med båten til brygga og uten adgangskort for å komme ut på bryggen igjen.

Vi måtte pent vente til noen skulle it av porten , og det var ikke vanskelig.

Vel tilbake i båten besluttet vi raskt og tilbringe resten av kvelden i båten. Vi koste oss med kortspill og amerikaner.

Vibeke