Kaffekopp i PCen

Ronja
Jan Morten Ruud
Wed 2 Jun 2010 21:38
 

 

Position: 19:03.13S, 169:55.28W

 

Vi er fortsatt i Niue. Først dagen så hadde WARC arrangert rundtur på øya og middag senere på kvelden.

Det var en del interessante ting på Niue, det meste relatert til vann og grotter. Det er et antall store (enorme) grotter rundt om kring på øya, og vi besøkte et behørig antall av disse. Så var det sjøslangene, de er det mange av her. De er kjempegiftige (dødelig) men de skal visst nokk ha to egenskaper som er til vår fordel. 1. Munnen er så liten at det får ikke bitt på noe på mennesker. 2. Tennene sitter så langt bak i munnen at den må få bitt ordentlig rundt, skal gifttennene treffe noe. Vi så flere unger som lekte med slangene (tok dem rundt hode og armer) Også var det hvalene da. Fra 1ste juni så kommer flere hvaler hitt for å føde og passe på kalvene de første månedene. Det er brådypt rundt hele øya, slik at man kan sitte på land å se hvalene leke rundt om kring. Det var ikke kommet noen hvaler hitt i den perioden vi var der, men vi så flere i havet utenfor når vi seilet. Hørte forøvrig fra eieren av Yacht Cluben at seilerne pleier å klage på hvalene, som holde et svare leven rundt båtene. Hopper og plasker, hveser og puster, og som regel så gnir de seg inntil båtene for å skrape av seg rur og skjell. Vet ikke helt om vi ville likt det ,,,

 

 

2dre dagen startet med mail og kaffe om bord. Og jaggu trur du ikke kaffekoppen spratt oppi PCen. Den gikk i svart umiddelbart. PCen ble skrudd fra hverandre og delene lagt ut til tørk i sola. Utpå ettermiddagen så skrudde vi den samen igjen og satte på strømmen - og jaggu så virket den.

 

Nå skal vi på en restaurant på middagsbuffet og karaoke. Her har restaurantene funnet ut av det sammen – de har åpent en dag hver i uken.

 

Hilsen oss på Ronja