Dag 1: Rabat til Lanzarote

Ronja
Jan Morten Ruud
Sun 27 Sep 2009 16:24

Coordinates:   W07.51.535, N33.48.957 

Da var vi endelig på vei mot Lanzarote.

Vi har 466 Nm å seile fra Rabat til Lanzarote. Værmeldingen har lite og varierende vind første døgn, siden skal det stabilisere seg med vind fra Nord 5-12 knop. Det er super vind for oss. Vi startet ut med motorkjøring de 5 første timene. I skrivende stund har vi 10-12 knop omtrent midtskips, noe som gir oss bra fart (drøye 7 knop). Vi håper vinden holder seg rundt dette, deg gir fine forhold gjennom natten (både for å seile og for å sove).

Vi er nå ca 25Nm utenfor Casablanca og skal fortsette ned langs kysten av Marokko til El Jadida. Der kommer vi til å seile lenger og lenger ut fra kysten, i rett linjen ned mot Lanzarote. Skulle vi bli for slite underveis, så er det fin havn å ankre opp i ved Mogador (byen til Torbjørn Egner). Vi for se hvilken form mannskapet er i, i morgen formiddag.

Vi seiler sammen med en Nederlandsk båt - Giggles - som vi har truffet flere ganger på vei nedover. De skal også være med på ARCen.

HWL - nå har vi kastet ut slepegeneratoren og vi får inn ca 10 amp :-).

Vi har det bra, skal spise middag kl. 19:00, så begynner vaktregime for natten.

Jan Morten