Greanda til Aruba

Ronja
Jan Morten Ruud
Wed 13 Jan 2010 15:10
Posisjon 12:31.05N,  70:02.27W
 
 

Så var det ut på tur igjen. Første nattseiling etter Atlanterhavsoverfarten. i tillegg var dedt første nattseiling med Patrik ombord. Vi var alle ganske spente.

Vi prøvde ut en ny vaktordning som Go Beyond hadde hatt god erfaring med. Overlappende vakter sånn at enkelte slapp og gå på vakt med den kjedelige moren hele tiden.

Matlaging og oppvask ble også en del av vaktsystemet noe som gjorde at alle oppgavene om bord ble bedre fordelt på alle. Veldig bra.

Vi hadde sol, varmt og vinden bakfra så alt var bare fryd og gammen.

Første døgnet smakte vi på Patriks kokkekunst - veldig bra, og siden Ronja ofte er forfulgt av squalls( regnbyger med mye vind) fikk vi vår del av dette også. Squallsen har en tendens til å komme på morgensiden like før det blir lyst og det skjedde . Den verste squallen vi har hatt på denne turen ble Patriks ilddåp, noe han besto med glans.

Resten av turen gikk veldig greit. Litt vanskelig å stå opp mitt på natten er det jo, men solnedganger og soloppganger er jo en flott ting å få med seg.

Nå har vi 4 store sterke karer i vår besetning og det begynner å bli bra rutine og få opp og ned seil. Veldig behagelig for de kvinnelige besetningsmedlemmene.

Når vi ankom Aruba etter 3 døgn til sjøs måtte vi først til en annen havn for å sjekke inn i landet. Ganske tungvint, men det gikk ganske greit. Havnen på Oranjestad var full , så vi la oss på svai rett utenfor. Det blåser jamnt en 11-14ms her nede (passatvind er sterkere i denne delen av Karibien).Ankeret - Spade - sitter som støpt her nede, vi har ennå ikke hatt noen hendelser med at ankeret dragger eller slipper (bank i bordet).

 

I dag, 13 januar, fikk vi plass inne i havna - et nydelig sted - men sterkt turistifisert. Hele området er bygget opp for Cruice turismen. Her finnes det store Mals som andre steder rundt om kring, men her er det kun de fineste butikkene i varehusene (Rolex, BVL, Cartier, .......) Ganske kjedelig for oss å se på i lengden.

 

Lunsjen i dag ble ganske dramatisk. Etter litt diskusjon frem og tilbake bestemte gutta seg for å spise lunsj på Subway. Vilde ville først ikke være med men ombestemte seg etter et par minutter. På full fart ut fra baren ved marinaen løp hun rett gjennom en glassvegg. Vi hørte et kjempebrak rett bak oss, og der lå Vilde på bakken med en stor knust glassrute under seg. Heldigvis var glassruten av den typen som ikke knuser. Det gikk fint med Vilde, selv om hun var ganske omtåket en periode.

 

Det har vært dårlig aktivitet på både web og loggen den siste tiden. Det skyldes dels at vi har hatt ganske mye annet å forholde oss til for tiden, men i hovedsak en harddiskkrasj på PCen.

Vi hadde føre vi reiste blitt enig om at vi skulle ha en gjennomgang av turen så langt når vi kom til Karibien, og da bestemme om vi ønsket å fortsette på neste etappe - ut i Stillehavet.

 

Det har vært en del diskusjon om dette i båten den siste tiden, ikke om vi skal ut i Stillehavet - det ble vi fort enig om at vi ville, men mer om hvordan turen etter Marquesas og Australia skal være.

Marquesas er første øya vi kommer til etter å ha krysset stillehavet i en 18-22 dager. Siste ordet er ikke sakt, så vi kommer tilbake til hva vi ender opp med.

 

Hilsen alle oss på Ronja