Bendoet - Et hyggelig sted

Ronja
Jan Morten Ruud
Fri 31 Jul 2009 21:46
Coordinates:   W04.07.076, N47.52.832
    
Våknet til strålende vær. Vi var alle spent på om motormannen som Heitmann hadde fått frem gjennom Jeanneau Frankrike kom som avtalt 09:30 - og det gjorde han. Han gikk målrettet tilverks, og selv om vi sa at det og det og det var blitt sjekket, så ville han se det med egne øyne. Etter 1 1/2 time så dukket han opp fra motorrommet og sa at han hadde funnet problemet. Det var varmeveksleren som var tett. Det var akkuratt det servicestedet i Danmarks skulle sjekke og eventuelt fikse. De hadde alt ute, men de tok ikke med seg varmeveksleren og renset den. Skikkelig dårlig av dem - og de står som sertifisert Yanmar verksted.
 
Uansett etter lunsj og en times skruing får å få motoren sammen igjen, var det tid for test. Vi så raskt at dette var i orden. Før så steg temperaturen hele tiden, nå stanset den stabilt på 79 - 80 grader. Det var en lettelse at det problemet endelig var over.
 
Når det gjelder Heitmann, så vil vi bare si tusen takk. De har alltid stilt opp og alltid fikset det som måtte være av problem med båten. Denne gangen også. Neste gang så kommer vi til å kontakte dem med en gang. Til info så er Heitmann den som har agenturet for Jeanneau i Norge. Om man liker båtene de har, så kan i hvertfall vi si at de har en upåklagelig service :-)
 
Nå som motoren var fikset, så kan vi ta den ut av planlegging av den videre ferden og livet ombord. Vi bestemte oss for å gå ut å ha en riktig fest. Det ble spise ute, som forsåvidt i hovedsak har gjort frem til nå. Det er mange hyggelige steder, men vi begynner å bli litt lei restaurant mat, så vi tror at det blir en periode med litt mer fra det Ruudske kjøkken den kommende tiden. Etter middagen gikk vi på en salsa konsert. De hadde rigget en stor scene med lys og lydanlegg nede ved stranden, og det krydde av mennesker. Det var en hyggelig opplevelse, men etter en 5-6 sanger så hadde vi fått nok, så vi dro innover mot båten igjen. Og godt var det, for kort tid etterpå så kom det noen ordentlige regnbyger. Vi ventet under noen store trær av  et eller annet slag, og gikk videre mellom regnbygene.
.
Vi blir i Benodet i morgen (lørdag) også, og regner med å dra videre på søndag til Belle-Ile litt lenger inn i Biscaya.
Derifra kommer vi til å krysse Biscaya, antagelig på tirsdag eller onsdag, da er det meldt et langvarig stabilit høytrykk over hele området - akkurat det vi har ventet på. Vi setter da kursen mot enten Gijon eller en av fjordene rundt Vieiro i Spania.
 
Jan Morten