TPR Race 2 - Bora Bora til Raiatea

Ronja
Jan Morten Ruud
Fri 14 May 2010 18:11

Position: 16:38.37S, 151:25.85W

 

Nye dag – nye muligheter. I dag skulle det være mer vind, men det var det ikke. Eneste forskjellen var at nå fikk vi den vinden som var rett på snuta, så det ble kryss det meste av veien.

 

For Ronja gikk det  som den første dagen, rakk ikke inn føre de stengte mållinja. A Lady derimot gjorde det fint denne dagen, og kom inn som nummer 4.

 

Det er imidlertid en WARC båt som gjør det kjempebra. Chiao kom inn på andre plass på det første racet (men her hadde arrangørene surra og ga denne prisen til en annen båt. Det fant de ut dag 2, og fikk rettet på det hele). Den andre dagen så vant Chiao hele racet. Skal bli spennende å se hvordan det går for dem i resten av regattaen.

 

Det er meldt uvær de nærmeste dagene, så var litt usikre på ankringen for nattet som TPR hadde valgt, men etter å ha sjekket så er det ennå ca 36 timer føre det kommer hit. Uværet er et lavtrykksområde litt syd av oss, og her nede i tropene er disse ikke til å spøke med. Selv de minste lavtrykk her nede kan utvikle seg fort og bli kraftige uvær og i verste fall bli sykloner. Nå er vi utenfor syklon sesongen her nede, men disse skal man passe på uansett.

 

Vi gikk til køys rundt midnatt, etter nye festligheter på en liten øy som TPR hadde leid  for anledningen.

 

I morgen er det seiling rundt Tahaa. Vi kommer da til å droppe ut av TPR og seile over til Bora Bora og utforske denne øya litt nærmere. Det er også her vi skal samles i WARC toppen igjen, for seilasen over til Suwarrov og videre til Niue – Tonga. Vi vil også komme oss hit føre dette uværet er over oss.