Tahiti Perl Regatta

Ronja
Jan Morten Ruud
Tue 11 May 2010 18:13

Position: 16:42.76S, 151:02.38W

 
 
Etter å ha fått ladet batteriene, reiste vi tilbake til Taravana Yacht Club hvor vi hadde en hyggelig aften med kjøttfonue.
Det er ganske dyrt her nede i Fraansk Polynesia, omtrent som hjemme. Vi er jo gangske vant til de prisnivåene, men våre venner i de andre båtene fra rundt om kring i Europa, USA og Kannada er helt oppgitt.
 
Ronja er påmeldt Tahiti Pearl Regatta - en solskinns regatta mellom øyene i Society Islands. Vi lurer litt på hvor mye  solskinns regatta det egentlig blir, for det er meldt ganske dårlig vær de neste dagene. Det skal passere en tropisk front og et lavtrykke lenger syd for oss. som skal gi ganske mye vind og ikke minst dønninger fra lavtrykket lenger syd. Det er forventet dønninger mellom 4 og 6 meter. Det går helt fint for tre av seilasene som går innfor revene (rundt øyene, men de to andre er mellom Raiatea og Bora Bora.
 
Stian og Snorre er utlånt som mannskap på A Lady som for tiden kun har Donald og Steven ombord, to kjempemorsomme skryer begge to, så dette er noe gutta gleder seg til. A Lady, en Oyster 54, er også en veldig hygglig båt å være på tur i. Så det blir da vi gjennværende 5 på Ronja som skal sikkre æren vår. Fikk mail fra A Lady i dag tidlig hvor de mente at beste var at gutta sov over hos dem, siden "we don't want any of our secrtes getting in the hands of the Opposition". Skal bli morro det her.
 
Opplegget ser ut som følger:
 
12/5  Trenings race
         Opening Ceremony with dinner and coctailparty in Uturoa's sailing village
 
13/5   Race 1: Uturoa til Bora Bora
         White dress party at the Hilton Hotel in Bora Bora
 
14/5  Race 2: Bora Bora til Raiatea (Motu Ceyran) Motu = øy
        Polunsisk aften på øya
 
15/5  Race 3: Rundt Tahaa
        Furious party - price for the best disguised crew
 
16/5  Race 4: Rundt Raiatea
        Prize-giving cermenoy, cocktail party at the Hawaiki Hotel
 
Vi er på plass i Uturoa og hadde et forferdelig regnvær i natt. Det ser bedre ut for dagen.
 
Hilsen alle oss på Ronja