Siste dagen på Bora Bora

Ronja
Jan Morten Ruud
Tue 18 May 2010 18:38

Position: 16:28.61S, 151:45.71W

 

 18 mai, dagen etter dingy racet og barbecue kvelden - phuu....

 

I dag er det forberedelse for avreise i morgen den 19. mai.

Vi har faktisk bestemt oss, sammen med 4 andre båter, for ikke å gå til neste World ARC destinasjonen, men en annen øy i stedet.

Vi kommer til å seilte til Rangoroa, en annen øy i Coock Islands gruppen.

Den øya som WARC skal til heter Suwarrow og er en helt øde atoll (ingen som bor der heller). Vi føler vi har hatt en passe dose med øde steder, så vi har bestemt oss for å gå til Rangoroa som er "hovedøye" i the Coocks. Det eneste som er litt ugreit er at vindretningen ikke er optimal. Rangoroa ligger en del lenger syd som gir oss en vindvinkel rundt 60-90 grader (kryss). Har lest om flere som har hatt en slitsom seilas på dette strekket. Værmelding ser imidlertid ok ut, og vi skal stort sett få greie vinder. Lenger nord, mot Suwarrow ser det litt verre ut. Vindretningen er ok, men det er mye vind (20-25 knop) og det er et belte med "tunderstorms" som ligger langs ruten dit. Og for de som ikke har fått det med seg, så er skipperen på Ronja ikke noe spesielt glad i tordenvær, og "tunderstorms" høres bare mye enda verre ut.

 

Nå er alt gjort klart, fulle vann og diesel tanker, og mer en nok mat om bord.

Blir en tidlig kveld i dag, forsøker oss på en tidlig avreise i morgen. Må dog inn å sjekke ut føre vi kommer oss av gårde. De andre har fellesstart kl. 12:00.

 

God natt,

 

Hilsen alle fra Ronja