Terceira

Mantra 2 goes east
Lena & Henrik Harder
Tue 9 Jun 2015 18:22
38:39.144N 27:13.034W
Angra do Heroisme är Azorernas historiska huvudstad och den äldsta staden med anor från 1534. Den var till och med Portugals huvudstad vid två tillfällen, sammanlagt några få år. Det var bland annat i samband med att man revolterat mot Spanien. Enligt vår guide under stadsvandringen är detta orsak till att staden egentligen är för stor för ön och dess befolkning på 57000 invånare. Här finns många stora palats som rikemän från olika delar av Europa bebott, ett jättestort rådhus innehållande stadens balsal och flera gamla stora kyrkor och fort. Atmosfären är lugn och vänlig. Själva staden är ett av Unescos världsarv och mycket trivsam med vacker bebyggelse och fina parker. Inne på ön finns ett unikt fenomen, en vulkankägla som är tom och som man kan gå in i. Från maj till oktober varje år har man Tourada, tjur-rusning varje sen eftermiddag i olika byar på ön och då . Tjurar föds upp för att vara vilda och betingar olika priser beroende på temperamentet.  Man samlar in pengar i byarna för att få så vassa tjurar som möjligt och det hela verkar engagera i stort sett hela den manliga befolkningen som försöker visa sig på styva linan med varierande framgång.  Vi har trivts bra här på Terceira men drar nu vidare mot Sao Miguel./ Henrik