Grenada

Mantra 2 goes east
Lena & Henrik Harder
Tue 3 Mar 2015 19:43

I jorden finns hål överallt. Det är inte sorkar som gör dem utan krabbor (1). Landkrabbor är också vi fortfarande. - Seglen är dock nu på plats. Roderlagren behövde bytas och satt vansinnigt hårt men är nu väck, och rodren – med visst stånk och stön - tillbaka på plats med nya lager.  Havstulpanerna på propellrarna är också väck och propellrarna ganska blanka. Skroven är bottenmålade en gång. - Vi är försedda med dubbel uppsättning av det mesta.. Mantra är en verkstadsplats. - I slutet av dagen kan man unna sig en kall öl av lokal sort. En paraplydrink en gång.

 

Vi behöver göra en ordentlig genomgång. Mantra har seglat långt och kommer att segla långt även i år. Vår plan är ju att gå tillbaka hem, dvs till Europa. I maj ansluter vi till ARC Europe med start 9:e maj från Tortola, British Virgin Islands. Turen går via Bermudas och Azorerna – med uppehåll och omstart båda ställen. Målgång i Lagos, Portugal.

- Sjösättning i sikte. / Lena