Dygn2

Mantra 2 goes east
Lena & Henrik Harder
Fri 22 May 2015 18:49
32:51.593N 57:52.830W
Zera passerade oss i går eftermiddag med spinnacker uppe. Vi pratade med det norska gänget via VHF-radion. De har via en norsk meteorolog-servis fått veta att det är lämpligt att ta just den rutt vi valt, liksom de själva – om vi vill undvika hårt väder. Det vill vi gärna, även om det kanske inte går lika fort. Vi vill ha det lugnt och trevligt ombord. Och fortfarande är farten hygglig – god, i alla fall när vinden inte är allt för mycket bakifrån, sjön är snäll och vi kan röra oss utan problem ombord. Vi uppskattar att Johan är här, vilket sänkt medelåldern betydligt, är erfaren seglare och kan vår Mantra. Inte minst blir vaktschemat mycket bättre med fyra ombord. Vi är två lag och passen 4-5 timmar på så vis att tiderna växlar mellan dygnen. Respektive pass delas sedan i två delar och man är “aktiv” den ena halvan och stand by den andra. Framjouren och bakjouren byter i halvlek. Den som är bakjour för tillfället kan sova i soffan i salongen. Det blir mer tid för sömn och mer tid i den egna sängen. – Gårdagens eftermiddagsplump i sittbrunnen vann jag också. Natten blev sval och daggvåt. I dag halvmulet men milt. /Lena