Gibraltar

Mantra 2 goes east
Lena & Henrik Harder
Sun 1 Sep 2013 10:13
36:08.960N 05:21.339W
Marina Bay i Gibraltar ligger inklämt mellan den höga klippan och flygplatsen. Högst 100 m från oss lyfter och landar ibland flygplan med ett avsevärt dån. På andra sidan landningsbanan vidtar Spanien igen. Vi tycker det är ganska häftigt, trafiken är inte alltför tät och nattetid är det lugnt. Lördag förmiddag var det cykeltävling på banan i stället. - Här blir vi några dagar, det kommer att blåsa för friskt för att ge sig iväg genom sundet, där starka strömmar tillsammans med hård vind kan ge förfärliga vågor. Det erfor vi 1991, då vi passerade här förbi i motsatt riktning. - Här är också bra ställe att fixa saker och komplettera utrustning. Och vi fortsätter träna med satelittelefonen, funkar inte riktigt bra ännu, kanske beroende på
våra datorer?? - Vi har hissat vår ARC-flagga och har identifierat andra båtar och besättningar med samma planer som vi och i går tog vi en trevlig öl tillsammans.