Genom Grenadinerna

Mantra 2 goes east
Lena & Henrik Harder
Wed 1 Jan 2014 23:21
12:27.422N 61:29.085W
Under de senaste dagarna har WIFI saknats så här kommer ett kortare meddelande via satellittelefonen. Efter några dagar på Bequia reste Per och Ulrika hem. Vi andra drog så vidare i en frisk slör söderöver mot Canouan där vi fann fin snorkling med spectaculära fiskar. Efter ytterligare en kort friskvindstur kom vi till Tobago Cays som ligger fritt ute i havet omgivet av rev som skyddar mot oceandyningen men inte bromsar vinden. Vi hade stadiga 10 - 12 m/s på ankarplatsen. Här fann vi sköldpaddor som lät sig badas med och iguanaödlor på land som poserade villigt. Nyårsafton tillbringade vi på en karibisk restaurang på Union Island. Många seglare och steelband gav den rätta atmosfären. Idag på nyårsdagen klarerade vi ut från St Vincent och Grenadinerna och begav oss mot nästa land, Grenada med ön Carriacou som första mål. Ett bastant regnväder följde oss till Tyrell Bay där vi nu ligger./Henrik