Drygt en vecka i Las Palmas

Mantra 2 goes east
Lena & Henrik Harder
Tue 12 Nov 2013 23:53
I den jättestora marinan (1) anländer allt fler båtar med ARC-flagg. I en mindre avdelning, Vela Latina Basin, är katamaraner är samlade. I år var det så många som ville vara med i ARC, så man utvidgade med "ARC+", med rutt via Cap Verde till St Lucia. Dessa ca 50 båtar startade redan i söndags. Bland de startande var Malisi, en 64 fot Outremer (Light), som vi kappseglat med i La Grande Motte, där hon fräste förbi alla andra båtar. I dag var hon som förväntat först vid horisonten.(2 avsked vid bryggan, 3 Malisi med svart storsegel före start).
 
I båtshoppen är intesiteten hög (4 - Henrik hjälper till innanför disken, är under stegen). Vi tar oss runt på gula gratiscyklar och har fått bra grepp om stan, som vi tycker om. Jag var här 1971 tillsammans med Peter (första gången jag flög!) och vi bodde vid Playa de las Canteras (5- 6). (Henrik har inte varit på någon Kanarieö alls tidigare!) Den gången for vi med liten folkabuss ner till Maspalomas för bad, där det var fullkomligt öde - sandöken, inget annat. - Men Las Canteras är fin. - Glasskiosken vid Park St Tellmo är jugendtjusig och glassen god (7). - Första gången vi äntrade det fina varuhuset El Corte Inglés studsade vi till inför överdådig julskyltning (8). Vi har tappat grepp om årstiden. - Vi har lagat några middagsrätter och fryst in, utifall det blir dagar som är mindre lämpliga för matlagning. Skriver listor för inköp. Matbutikerna konkurrerar med rabatter och erbjudanden och varorna körs kostnadsfritt ner till båten.
 
Vi har hållt utkik efter den svenska båten Aliena, vars skeppare, Jan Guste, är pappa till Kajsas klasskamrat Linn och vi visste att han skulle vara med. - Henriks falkögon fann Aliena härom dagen i myllret av båtar, och vi fick en trevlig stund tillsamans (9). Världen kan tyckas liten ibland!
 
Det är en hel del program ordnat för oss. Seminarier på dagarna, sundowners och partyn på kvällarna. För att få inträde till dessa evenemang bär man ARC-namnskylt på bröstet (10). - Det känns nästan som att vara på kongress! - I dag har vi
klarat säkerhetskontrollen, då representant från organisationen var ombord och kontrollerade att vi uppfyllde alla säkerhetskrav. Vi fick godkännt.
 
Vi har fullt upp!/ Lena