Bequia juldagen 2013

Mantra 2 goes east
Lena & Henrik Harder
Wed 25 Dec 2013 20:13
13:00.358N 61:14.381W
Skickas via satelittelefonen (därför inga bilder)
 
Bequia är den första av Grenadinerna man kommer till söderut efter St Vincent. Många båtar har sökt sig till den stora bukten för julfirande. Trots många seglarturister känns byn genuin och det känns som att "nu är vi framme". Underbart vatten och fin snorkling på sina ställen - även om inga egentliga korallrev finns. Vår julaftonslunch bestod huvudsakligen av tropiska frukter. På kvällen kunde vi välja bland flera strandfester. Vi sökte oss till den som ett norskt par tagit initiativet till och där fanns en hel del skandinaver. Julaftonskvällen blev dock minst sagt blöt - i flera bemärkelser. Århundradets åsk- och regnväder utbröt, det vräkte verkligen ned. Nya floder uppstod omkring oss och grillmästarna var beundransvärda i sina strävanden att hålla elden vid liv. Stämningen blev ändå god under presenningarna med nya bekantskaper. Småningom förflyttade vi oss till grannfesten som avgick under ett bättre tak. När vi sedan skulle ta oss hem till båten, bar det sig inte bättre än att jollen gled åt sidan och somliga föll i vattnet när de skulle kliva i. - Ack ja...! Blixt och dunder fortsatte hela julnatten. I dag har det lugnat sig men regnar fortfarande ibland och juldagens förmiddag har vi njutit av videoinspelningar av Jespers och Saras höst- och julkonserter som vi missat. - I morgon lär det vackra vädret återkomma!/lena