Dygn 4

Mantra 2 goes east
Lena & Henrik Harder
Thu 18 Jun 2015 15:07
37:28.692N 11:47.021W
Sedan i morse har vinden successivt avtagit och dessutom vridit mer mot nord (från nord-nordost), en fördel  för oss. Först tog vi bort det ena revet, sedan det andra. Och nu har vi slutligen kunnat dra ut genackern. Underbart! Himlen har klarnat och solen värmer (vi har faktiskt haft mössor på oss sista dygnet). Vi glider över mjuka vågor från tvärs. Inte längre de aggressiva örfilarna mer framifrån. Farten är god och nu spörjs det om vi kan ta in på avståndet till båtarna som passerat oss under natten (vi får positionsrapport var dag). Vi ser fortfarande Zera på plottern i form av deras AIS-signal (vi har själva inte sådan sändare, men mottagare) och det ger lite spänning i tillvaron att tävla mot någon. Tyvärr verkar det dock som att vinden kommer att avta för mycket. – Ack ja, lagom är bäst... Men för ögonblicket är vi nöjda och har sovit ut under förmiddagen (inte samtidigt). Med nyvunnen energi har vi tagit kött ur frysen, det blir kanske boeuf bourgignonne eller något ditåt. – I morgon, på midsommarafton, angör vi till Lagos, hoppas vi. Glad midsommar på er alla där hemma! / Lena