forts Martinique

Mantra 2 goes east
Lena & Henrik Harder
Mon 3 Mar 2014 01:35
14:44.435N 61:10.657W
Också Cilla & Co övergav oss, men samma kväll anlände vännerna Elisabeth och Göran till Fort de France. Där besökte vi marknaden (1) och vi har sedan badat vid härliga stränder (2-4). Vissa operationsutencilier fick tas fram när somliga trampat på sjöborrar (5). Nu har vi seglat upp till St Pierre, som tidigare var huvudstaden och, som det sägs, en charmig sådan, kallades Lilla Paris. 1902 hade dock vulkanen Montagne Pelee ett utbrott med katastrofala följder. Hela befolkningen dödades  - 30000 invånare - utom Louis Cyparis, en fånge som satt i stadsfängelsets säkraste bunker med tjocka väggar (6-8). En staty av en av Rodins assistenter symboliserar viljan att resa sig igen efter katastrofen och en liten stad finns här nu (9).. - Det råkar vara karnevalsdags och så även i lilla St Pierre (10-11).
I morgon ämnar vi fara norrut till Dominica, som är ett land för sig och troligen mycket annorlunda än Martinique./Lena