Pasito Blanco

Mantra 2 goes east
Lena & Henrik Harder
Sat 2 Nov 2013 12:19
Kanarieöarna är inte så lätt-cruisade. Nord-nordost-vindar är övervägande och även normalt finns oftast en vindacceleration runt kusterna. Sista veckan har det blåst extra kraftigt och det har inte inbjudit till att segla norrut till Las Palmas (bild 6 - ju rödare ju mer vind). Så vi är kvar i Pasito Blanco. Här finns villakvarter och radhus, en golfbana, en liten mini-market samt en fin liten badstrand. - Men man kan ju inte bada jämt, även om vattnet är underbart klart och 26-27 grader varmt. - För övrigt finns intet. De stora semesteranläggningarna finns runt om oss på bussavstånd (även om vi en dag gick hem från Maspalomas - bild 2) - vilket vi är glada för. Om man vill handla mer substansiellt får man ta buss eller taxi (bild 1). För första gången har vi börjat få lite klåda... Vi läser mycket, promenerar och åker buss. Också haft bil en dag, åkt upp i bergen men också inventerat badorterna här omkring. Om det skulle bli aktuellt med sådan resa någon gång i framtiden. Aguiriguin tyckte vi om, därför att det är mer en riktig stad. Puerto de Mogan var turistiskt men smakfullt och vackert. Generellt gäller att det överallt - även i Auguiriguin - är mycket skandinaviskt; norska är det vanligaste språket man hör och norska och svenska produkter finns i matbutikerna. - Det var mysigt att träffa Inga, Karin, Oscar och Sofia (bild 4-5). Och de kommer igen i dag, men då är Inga utbytt mot Steve. Vi umgås på bryggan (bild 8), inte minst med ett svenskt par. Kenneth, som han heter, har seglat över Atlanten 12 gånger, varav 4 gånger ensam. Tillsammans med hustrun, som han fann på Trinidad, har de seglat runt jorden (bild 9). Vi utnyttjar villt deras stora erfarenhet från Västindien och de har bl.a. lindrat vår kackelacks- noja - hur man ska undvika få dem ombord... .  I morgon planerar vi i alla fall gå till Las Palmas. Och då vidtar den stora bunkringen och detaljplaneringen. Och där finns mycket att göra./ Lena