forts. BVI

Mantra 2 goes east
Lena & Henrik Harder
Tue 5 May 2015 01:44
18:23.822N 64:38.182W
Maj 02- 04
Christer anlände till Tortola och landade där vi lagt oss vid landningsbanans kortände i Trellis Bay - med bara 2 minuters gångväg till ankomsthallen. Därefter har vi under två dagar seglat runt med honom, så att han ska hitta ombord. - På Virgin Gorda besökte vi The Baths, en plats med stora granitbumlingar på den vita sanden. Stenar med mjuka, organiska former - som om inlandsisen varit här - men det har den väl ändå inte. Det är naturreservat och inte tillåtet komma till stranden med jollen. Några andra segelbåtar låg där när vi kom, men till vår förvåning blev vi tämligen ensamma till kvällen. Åtminstone jag hade tänkt simma i land följande morgon, men vid frukosten upptäckte vi i en broschyr att här fick man bara vara dagtid och i högst 90 minuter. "Överträde beivras". Vi släppte snabbt bojen och  for vidare och tycks ha undkommit bestraffning. - Till gårdagskvällen återvände vi till Trellis Bay, då vi hade snubblat över Aragorns Studio, ett centrum för konsthantverk nere på stranden och inte hunnit undersöka stället närmare. Dessutom var ett Full Moon Party planerat just i går. Det blev en magisk kväll med brinnande eldklot och figurer i vattenbrynet och på stranden, keramik som glödgades i superhet ugn inför våra ögon och mycket långbenta dansare underhöll oss. Och så fanns förstås öl eller rom för den törstige. En sån kreativ och spännande plats!
Nu är vi komna till Nanny Cay och ligger för första gången på länge vid en brygga. Henrik och Christer har checkat in oss och nu ska vi på välkomsttillställning./Lena
                                                                                                                                                                               
  
 

JPEG image