Dygn 8

Mantra 2 goes east
Lena & Henrik Harder
Thu 28 May 2015 17:00
37:33.308N 43:12.275W
Nu har vi åter kurs mot Grönland och faktiskt något nordväst. Vi fjärmar oss faktiskt Horta! Verkar inte klokt men taktiken är att jaga vinden som kan föra oss rätt och vi tror att den finns en bit norrut. Det är mycket räknande på diesel-litrar och väderstreck för att få ihop det. – Så jag har tagit fram alfapetet, som vi har gående för att lägga sordin på vedermödorna och medan vi vankar av och an ut och för att se på den första segelbåten på flera dagar – på väg mot rätt håll. Delfiner också runt båten. – Men än har vi gott om mat och vatten gör vi.  - I går underhöll Johan med inspelningar av Klaras och Stinas senaste produktioner. Jätte-jätte-fint! Vilka toppentjejer ni är, Klara och Stina!! -
“... och de seglade ständigt... “ (Odysseus). /Lena