Les Saints (Terre de Haut)

Mantra 2 goes east
Lena & Henrik Harder
Wed 1 Apr 2015 12:44

15:52.119N 61:35.122W

Vi fortsatte till Les Saintes, den mindre ögruppen strax söder om Guadeloupe - huvudön - och vi var alltså åter i Frankrike. Bukten utanför den lilla staden benämns som den vackraste i världen. Och här är vackert och trivsamt. Vi var här förra påsken och liksom då låg den svenska båten Elinor vid sin boj. Katrin vaktar den medan Anders för tillfället är i Sverige. Vi visste redan att de till slut lyckats köpa det obebodda gamla huset nere vid stranden, vilket de så länge eftertraktat. Det vill säga –själva huset går inte att rädda - men ack vilket läge och vilken plats att ha ett ställe på! Vi lyckönskar dem varmt till kapet och firade tillsammans med Katrin i den framtida trädgårdstäppan (3-6). –På den här ön, Terre de Haut, kan man för övrigt göra svettiga promenader och stöta på leguaner. Det finns fina korallrev att snorkla vid. Uppe vid fortet stod en liten get på den nästan lodräta väggen i vallgraven och – trodde vi – var olycklig. Men rätt som det var skuttade han utan svårighet några kliv ner till botten./Lena